Skip to content

Mabruk!

June 30, 2009

Lama sungguh belog ini tidak berupdate. Lepas habis exam sabtu lepas terus fly ke Jordan. Alhamdulillah. Sekarang dah selamat berada di sisi Abu Thana’.

Kelmarin kat International Airport Mumbai, nampak kapal terbang MAS. Kenapa entah terus bergenang air mata tak sabar nak balik Malaysia. Rindunya. Banyak event terpaksa di’lepas’kan kerana tak dapat pulang ke Malaysia. Emo sekejap. Abu Thana’ kata tahun depan baru dapat balik memandangkan cuti kami tak ada yang bertindih. Rasa macam nak pos je semua family datang India sekejap. Hi Hi.

Hampir dua hari di Jordan.

27 June 2009 – Mabruk untuk pernikahan Banglong Danial dan Kak Nadia!. Akhirnya mereka bersatu juga..=)Sedih tak dapat pulang meraikan. Dari jauh je kami iringi doa moga kekal hingga ke syurga Allah swt.

5166_90740794425_593459425_1981740_2663758_n

4906_94196934711_622354711_1894666_5309878_n

5166_90742544425_593459425_1981762_4110375_n

27 June 2009– Mabruk untuk Asma’ Khalid dan Aiman Rosli atas kelahiran puteri sulung mereka, Asiah Awatiff. Semalam ziarah mereka. Sungguh comel. Muka tembam. Lebih mirip muka umminya masa kecil ni,dah besar nnt tak tahu la. Dah lama tak pegang baby, menggeletar juga rasa. ^_^.Moga besar nnt jadi mujahidah solehah ye Asiah!..

Abu Thana' kata nak berlatih pegang baby..elok je Asiah tak meragam

Abu Thana' kata nak berlatih pegang baby..elok je Asiah tak meragam

Asiah Awatiff Binti Aiman

Asiah Awatiff Binti Aiman

28 June 2009– saya sampai Jordan pukul 10am. Sampai je terus rasa macam nak pengsan sebab kena transit dua kali. Mangalore-Mumbai-Abu Dhabi-Amman. Tapi Abu Thana’ bagi bunga sebab selamat sampai..hehe..=). So,tak jadi sangat nak pengsan.

29 June 2009– Hari ulangtahun kelahiran ke-23 Abu Thana’. Makanya dah lebih setahun kami bernikah. Alhamdulillah. ‘Bercinta hingga ke syurga’ kata Abu Thana’. Amin

p/s: Mabruk juga buat mereka yang selamat mendirikan Bait Muslim weekend ini. Especially untuk Kak Huda dan Zauj. Moga Allah menyatukan hati-hati kamu semua dalam Iman dan Islam. Amin.

-Ummu Thana’- Irbid, Jordan

11 Comments leave one →
  1. saya comel sangat permalink
    July 1, 2009 11:48 am

    hahaha. “so, x jadi sgt nk pengsan” *gelak blkg pintu*
    aini ngn shiraaj pula bagaimana? mus ctc diorg x?

  2. rihlatulwujud permalink*
    July 1, 2009 11:55 am

    diamm..haha..nad cakap dorg dapat baby boy rsenye..xde plak kontek dorg..

  3. kher permalink
    July 1, 2009 10:27 pm

    owh Shiraaj dah dapat anak?
    wah TIDAK!!!!!

    hahaha
    anyway nak congrat dia kat snih xper ek Abu Thana’?

    so insyaAllah lepas nie turn korang plak.
    semoga mendapat zuriat yang soleh dan solehah.

  4. rihlatulwujud permalink*
    July 1, 2009 10:31 pm

    boleh je nak tumpang wish kat sini….nak wish kat sape-sape pn bole kat sini…semua-semua orang pun boleh wish kat sini….mehla wish kat sini ramai2….

    hua hua hua hua

    -Abu Thana’-

  5. July 2, 2009 12:52 am

    slmt dtg joden…[yg kali ke bape dah nih?]
    kak mus..lepas nih turn korg plak..hehehe

  6. rihlatulwujud permalink*
    July 2, 2009 12:56 am

    ni dah kali ke-3 rasanya..hehe..^_^..
    turn ktorg?..insyaAllah..=)

  7. July 8, 2009 6:22 pm

    pic ummu thana’ pgg bby tade ka?
    kne ah praktis dr skang maaaa ;p

  8. rihlatulwujud permalink*
    July 8, 2009 6:37 pm

    alah huda..cakap org..awak tu bile nk kawen??..cepat2 siket..bg kite anak buah…xtercabar ke tgk kak long awak dah ada dua?..^_^..hehe

  9. July 10, 2009 4:30 pm

    wakakakaka. kate nk tggu awk blk? kang majuk plak.
    kekekekeke. tak tercabar lgs0ng! die dh 30 thn.
    sy baru 23. byk ag masa. lalalalalal ;p

  10. July 13, 2009 4:32 pm

    siape abu thana’ tuh????:)

  11. rihlatulwujud permalink*
    July 13, 2009 5:21 pm

    abu thana’ tu nama gelaran utk abg syamil…:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: