Skip to content

JASSI 2009

October 18, 2009
First of all, thanks to all the committee members for hosting such a memorable event this year. JASSI stands for Jalinan Sahabat Seluruh India. It was first held in Bangalore last year. This year was held in Manipal. I know how hard it is to conduct such a big event especially when you are dealing with Indian people. All the technical things will be more complicated. But still all of us gained something from JASSI09.
Mangaloreans participants
Mangaloreans participant

Bergambar selepas pendaftaran. Mangaloreans adalah peserta yang paling awal sampai dan mendaftar. Hihi. Since we are the nearest to Manipal

tasya..org kata kami mcm kembar..hihi
tasya..org kata kami mcm kembar..hihi
hazimah my housemate
hazimah my housemate
half of my groupmates
half of my groupmates

Nama group kami AN-Nahl or Bees. Dengan bermotto kan ” Semanis madu penawar bisa”..ahlinya ramai, 19 orang..huhu

Sessi Coffee House-sembang santai bersama Prof Rashid, Prof Ikram dan Ust Marzouq
Sessi Coffee House-sembang santai bersama Prof Rashid, Prof Ikram dan Ust Marzouq

Gaining info and knowledge from experienced people

adik-adikku sayang..munirah dan dzamharirah from manipal..
adik-adikku sayang..munirah dan dzamharirah from manipal..

Sorang adik saya itu belum pernah datang rumah di Mangalore, yang lagi sorang selalu sangat datang rumah di Mangalore..hihi..jgn marah ye zam!

Talk on Fiqh of Ibadah Pesakit by Ust Marzouq
Talk on Fiqh of Ibadah Pesakit by Ust Marzouq

Ustaznye kelakar. Open your mind for so many unknown things.

Talk on Basic Life Support by Prof Ikram
Talk on Basic Life Support by Prof Ikram

This one we did last year also. Basic Life Support teori and practical. So interesting

cik syami, puan mus, cik kia, cik zimah..hehe..i like!

cik syami, puan mus, cik kia, cik zimah..hehe..i like!

Petang lepas practical basic life support kami jalan2 pantai nan indah permai..saya tak jalan pun..duduk je tengok orang lalu lalang sambil menikmati indahnya ciptaan Allah swt..

Akhawat Bangalore..terubat rindu pada mereka walaupun jumpa hanya seketika!
Akhawat Bangalore..terubat rindu pada mereka walaupun jumpa hanya seketika!

Bila lagilah mereka ini mahu datang ke Mangalore..=)..ukhuwwahfillah abadan abada

my roomates for one night..nice knowing them!
my roomates for one night..nice knowing them!
Kiriman dari ummi tersayang trough Prof Ikram..kiriman kedua sempena raya..mengidam tart gulung ngn almond london tu snanye..hihi
Kiriman dari ummi tersayang trough Prof Ikram..kiriman kedua sempena raya..mengidam tart gulung ngn almond london tu snanye..hihi

Ni jahat skit. Mula-mula dah malas nak pergi JASSI09 mengenangkan kelas yang tidak dicutikan pada hari Isnin sedangkan kolej dari tempat lain semua cuti Isnin. That’s the reason JASSI09 di buat dari 17-19. Tapi saya, hazimah dan Syami pulang awal demi untuk tidak memontengkan diri dari kelas Isnin 19th Oct tu. Lepas dah malas nak pergi, terus semangat balik sebab fikir kiriman dari ummi. Thanx ummi for the thought dalam kesibukan menguruskan walimah along, sempat lagi ummi kata dia bekejar-kejar ke Warta dan Billion beli semua ini. Siap ada daun pandan dan serai lagi. Sebenarnya saya mengidam nak kueh tart dan almond london tu..hihi. Lari sikit niat p JASSI09. Jzkk for Prof Ikram juga yang tolong bawa all those things all the way from Malaysia. Agak berat juga rupanya.

Special gift from Nafisah..the small box is soo cute sampai tak sampai hati nak makan..simpan peti sejuk dulu..hihi
Special gift from Nafisah..the small box is soo cute sampai tak sampai hati nak makan..simpan peti sejuk dulu..hihi

Ini paling best. Hadiah from my biras(is this how we call such people?i’m not sure) Nafisah Rahim. Beliau adalah isteri pada adik ipar saya di Mesir. Kami tak pernah berjumpa tapi beliau kirim hadiah pada akhawat yang ziarah Mesir baru-baru ini. Jazakillahukhayran Kathira Nafisah. InsyaAllah ada kesempatan panjang umur kita berjumpa nanti.=). Hadiah kotak kecil itu sungguh2 comel. Saya sangat sayang untuk membukanya. Brooch pun cantik.

Gift from JASSI 09
Gift from JASSI 09
Setelah dibuka pembalutnya..a mug with introspective words..
Setelah dibuka pembalutnya..a mug with introspective words..

p/s: gamba lain2 nanti saya upload di Facebook ye akhawati

-Ummu Thana’-Mangalore,India

4 Comments leave one →
  1. Ate3y permalink
    October 19, 2009 6:21 pm

    waaa..baiknye nafisah itu..tak pernah berjumpe pun bleh kirim hadiah?? oh i never found someone yg sebaik inih~!

    bertuah laa irfan…! haha.

    and btw,,,saye dtg kenduri kawin hari tuu….:D

  2. rihlatulwujud permalink*
    October 19, 2009 9:39 pm

    hehe..dia memang comel dan sweet pun kawan akak cakap..memang irfan bertuah pun dapat isteri mcm dia..akak je ganas2 sikit..hehe..;p

    kamu pun kenelah usaha jadi isteri yg comel+sweet mcm nafisah nnt ek..kihkihkih..=)

  3. October 30, 2009 9:16 pm

    salam kak mus! masih ingt saya lagi? hehe..we met once in jassi last year,n saya tnya akak kan kawan kak mar? =)

    sgt jeles melihat gmbr2 jassi tahun ni.sgt sdeh x dpt join=( huhu..

    moga Allah mudahkan sgl urusan akak^_^

  4. rihlatulwujud permalink*
    October 30, 2009 9:29 pm

    wslm..hehe..akak igt2 lupa.mungkin kalau tgk gamba akak igt..=)..

    jzkk for the du’a..same goes to you!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: