Skip to content

Korean Food..

November 9, 2009

Saya suka masak makanan Korea. Kenapa entah. Tapi bermusim lah. Bila rajin je. Kalau malas, tak adalah makanan ini semua.

Mungkin mudah kut nak buat..

P1010957

Japchae, Gaeran Mari, Kimbap

Ini saya buat masa Abu Thana’ ada di India ini. Dia teringin nak makan. Tapi tak habis pun, sikit je dia makan. Tak kena selera dia kut, sesuai dengan selera saya dan cik hazimah je. Hihi

IMG_3122

Japchae/Dangmyeon

Ini pula mee korea from Glass noodle mereka panggil. Saya dapat glassnoodle ni dari Jordan. Siap beli byk2 bwk balik India. Nak buat sangat senang, campak2 je. Rasanya telah di approve kawan Korea saya. Katanya rasa sama macam mak dia masak..hihi

 

Ddeokbokki

Ddeokbokki

Ini baru cuba hari ini. Rice cake buat sendiri. Kurang kenyal dari yang original Korean rice cake.

Kimchi(jeruk sayur korea) pun saya pernah buat..*wink*

Saja nak berkongsi. Duduk India, tapi masak masakan Korea lagi terer dari masak makanan India. ehe. Tak minatlah nak belajar masak masakan India seperti capati, nan atau puri.

-Ummu Thana’-Manglore,India

 

 

14 Comments leave one →
  1. November 9, 2009 8:03 pm

    MCM NAK TERBANG KE INDIA SEKARAG DAN SURUH KAMU BUAT SEMUA NI UTK SY. EH. TANAK LA TERBANG KE INDIA. KAMU YG TERBANG KE MALAYSIA!

  2. rihlatulwujud permalink*
    November 9, 2009 8:19 pm

    haha..nampak gayanyee..kamu kena tunggu saya balik lah tahun hadapan sambil belajar lah buat sendiri cik huda oii..dah nak jadi isteri org tuh..*wink*..=)

  3. hazelnut208 permalink
    November 9, 2009 8:36 pm

    hahaha. sedap2. suruh sae ah rasa dulu, baru bleyh improve. hehe…
    ala mus makanan korea mmg bukan utk lidah kita la.. tapi sekali sekala nak makan tu boleh la… sesekali tukar selera…

    anyway.. huda nak jadi isteri orang dah??waaaaa… billa kah tarikh keramat tersebut?

  4. rihlatulwujud permalink*
    November 9, 2009 8:52 pm

    Huda nak kawen ngn org yg dia dok carik dalam ‘yellow pages’ tak jumpa2 tuh..siap nk kol jejak kasih tv3 dulu2 tuh nk carik org tu..haha..*jangan marah ye huda*

  5. November 10, 2009 8:00 am

    HHAHAHAHA. KAMU JGN MUSFIRAH. ORG TU DH SELAMAT JD SUAMI ORG OKE. SY MANE ADE NAK KAWEN AG. ITU SUME GOSIP SEMATA-MATA. NAK MENJATUHKAN SAHAM I LA TUH. AUWWW. ALA TANAK BUAT SENDIRI. NAK
    AWK YG BUATKAN. MESTI BEST. MESTI HANGET :p

  6. rihlatulwujud permalink*
    November 10, 2009 8:55 am

    nampak tak prove tuh??..soo la tak hangit dah sekarang..dulu zaman tak matang mmglaaa buat biskut hanget..tuh pun sebab borak2 ngn awak xsudah2..haha..nntlah kite buatkan untuk awak ye..=)..

    I mana ada nak jatuhkan saham u yg mmg tgh hot tuh..i cakap apa pun org sekeliling tak kesah pun..saha u tetap hot..*hot stuff* lah katekan..hehe

  7. November 10, 2009 5:46 pm

    salam…wahhh pandainye buat korean food~…

  8. rihlatulwujud permalink*
    November 10, 2009 5:53 pm

    wslm..hehe..simple je ni..

  9. November 10, 2009 8:31 pm

    macam best jer
    senang ker nak masak masakan korea?
    ada resipi dia x?

  10. rihlatulwujud permalink*
    November 10, 2009 9:15 pm

    senang je..bahan2 mudah cari di malaysia. Resipi cari internet. Dah tak igt pula link mana..=)

  11. November 13, 2009 2:17 pm

    sedapnye!!terliur kte..hehe
    ble nk blk Msia?nk rs mskn korea mus..hehe

  12. rihlatulwujud permalink*
    November 13, 2009 6:16 pm

    hehe..lmbt lg nk blk zaini..insyaAllah tahun depan kalau ada rezeki..=)

  13. November 28, 2009 11:44 pm

    ape lg mus…. balek malaysia nnti sediakan la hidangan2 diatas tu kt kitorg….

  14. rihlatulwujud permalink*
    November 29, 2009 6:36 pm

    ngeh..ngeh..ngeh..insyaAllah..=)..tak sabar ni nk blk malaysia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: